Til je fotografie naar een hoger plan

Als beginnend fotograaf bekruipt je vaak het gevoel: mijn camera heeft zoveel mogelijkheden en instellingen, maar wanneer gebruik ik nou welke?
Of je komt superenthousiast thuis van een middagje of weekendje fotograferen met de gedachte dat je fantastische plaatjes hebt geschoten, maar als je de foto’s dan thuis op het grote scherm bekijkt, is het resultaat soms wat teleurstellend: net wat te veel uit focus of bewegingsonscherpte. Of je had achteraf een andere scherptediepte willen gebruiken.

Juist wanneer je in die fase zit, is het zeker aan te raden om jezelf eens wat bij te scholen. En dat is precies wat De Rooij Fotografie met zijn trainingscentrum doet. Laten we eens bekijken wat Mark allemaal aanbiedt:


Basiscursussen op locatie

Deze 1-daagse fotografiecursus is gemaakt voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn/haar camera en over het maken van mooiere foto’s. Tijdens een gezellige dagje samen met andere fotoliefhebbers leer je werken met de belangrijkste technische begrippen (diafragma, sluitertijd, ISO, scherpstellen, witbalans en nog veel meer). Ook wordt er aandacht gegeven aan het maken van goede composities en je leert welke invloed het licht heeft op je foto’s. Na deze dag is fotograferen op de automaat verleden tijd.


Workshops over verschillende thema’s

De Rooij Fotografie organiseert jaarlijks meer dan 250 workshops en masterclasses over fotografie en fotobewerking door het hele land. Hij werkt daarvoor samen met verschillende fotografen die ieder hun eigen specialisatie hebben. Denk bijvoorbeeld aan nachtfotografie, astrofotografie, externe flitser fotografie, architectuurfotografie, portretfotografie maar ook newborn of boudoirfoto’s. En hou je meer van de natuur, dan zullen thema’s als landschapsfotografie of wildlife je vast aanspreken.

Een deel uit het online cursusaanbod bij De Rooij fotografie

Online cursussen

Mark de Rooij was al in 2011 als eerste fotograaf in Nederland actief met online fotocursussen. Deze cursussen volg je via video’s in je eigen tempo en je kan alle lessen onbeperkt online bekijken. Tijdens de cursus kom je eenvoudig in contact met je mede-cursisten en deel je met hen én met je docent je resultaten vanuit de huiswerkopdrachten En ook na afloop van je cursus kun je je vragen blijven stellen in deze community.

Wat je zoal tijdens een online cursus leert

Fotoreizen

Misschien wel de beste plek om je fotoskills te kunnen verbeteren is tijdens een prachtige buitenlandse reis. Volgens velen is een fotografiereis een onvergetelijke ervaring. Fotograferen met gelijkgezinde mensen en foto’s maken op de mooiste momenten van de dag zoals tijdens het ‘golden hour’.

Elke fotoreis wordt begeleid door een fotograaf die de locatie goed kent en daarnaast ervaren is in het type fotografie waar de reis om draait. Een echte wildlife fotograaf tijdens de fotoreis naar Zuid-Afrika en een doorgewinterde stadsfotograaf bij de fotografiereizen naar bijvoorbeeld New York of Venetië.


Gratis fotocursus

Nieuwsgierig geworden? Volg dan de gratis fotocursus. In deze mini cursus krijg je alle oplossingen aangereikt voor het maken van haarscherpe foto’s.

Apparatuur nodig voor jouw fotocursus?

Heb je daarnaast behoefte aan apparatuur die je tijdens je fotocursus kunt gebruiken? Denk aan een flitsset voor een cursus studiofotografie, een supertelelens voor de cursus wildlife fotografie of aan een tilt-shiftlens of groothoeklens voor een dagje architectuur fotograferen. Huur deze apparatuur gemakkelijk en voordelig van mede-fotografen om je heen. Wie weet hou je er direct ook een leuk contact met een andere fotograaf uit je buurt aan over!


HUUR LENZEN EN CAMERA'S
Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar