Studio NUL – “We vonden wat we nodig hadden precies hier om de hoek”

Gearbooker bestaat dankzij, en voor, een grote community aan creatieven. Juist daarom is het hartstikke leuk om te zien wat voor werk zij doen en tot welke creatieve output de gehuurde gear hen allemaal in staat stelt. In deze blog gaan we actief naar de creatieve gebruikers van Gearbooker toe. Om even een drankje te doen samen, en om te kijken naar hun werk en ervaring met het platform.

De eerste die we langsgaan voor deze serie hoefden we niet ver te zoeken: ook in Rotterdam gevestigd creatief bureau Studio NUL. Stefan en Daan vertellen ons over het werk dat ze doen.

Studio NUL verzorgt de advertising, branding en nog veel meer creatieve campagnes van een groot aantal bedrijven. Voor gemeente Rotterdam werkten ze aan een serie filmpjes, de ‘Ode aan Zuid‘, voor Sony Music aan een ‘re-issue’ van George Michael’s meest iconische album. Een andere opdrachtgever kwam met een spoedklus waarbij haast geboden was.

Stefan: “We kregen een opdracht van een belangrijke klant van ons, die we moesten realiseren binnen een erg kort tijdsbestek. We moesten dus snel schakelen en tot actie overgaan.”

Daan vertelt ons dat ze meestal wel hun eigen apparatuur kunnen gebruiken, en anders huren bij een commerciële verhuurpartij in de stad. Gearbooker kenden ze nog niet zo goed. In dit geval moest het anders: er moest erg specifieke apparatuur worden gebruikt, waaronder een Blackmagic, die deze verhuurder niet op zo’n korte termijn leveren kon.

Stefan: “Op Gearbooker zagen we een onwijs groot aanbod, dat was echt super. En ook nog van goede kwaliteit.”
Daan: “En eigenlijk binnen no-time hadden we een account aangemaakt, een Blackmagic gevonden en een huurdeal gescoord. En dat nog gewoon hier om de hoek ook.”

’s Middags zijn ze nog even de opdracht gaan doornemen met de klant en hebben ze de locatie bezocht. De volgende dag kon de apparatuur direct worden opgehaald en konden ze het project gaan draaien.

Stefan: “We kregen zelfs nog wat laatste tips en tricks mee van de verhuurder. Heel fijn, want zo’n Blackmagic is echt een mooi ding als je hem goed weet te gebruiken.”

De laatste vraag die we stelden kon niet uitblijven: of ze Gearbooker zouden aanraden aan collega-creatieven. Daan reageerde direct instemmend; dat Gearbooker hen in staat stelde om dit project op zo’n korte termijn te voltooien, daar was hij erg blij mee.

Daan: “Gearbooker is gewoon een geweldig platform: het werkt fijn en het aanbod is super uitgebreid, en ook vaak met erg goede kwaliteit. Bij het schieten van zo’n commercial is dat natuurlijk wel belangrijk.”
Stefan vult aan: “De snelheid waarmee we het konden regelen, de kwaliteit van het aanbod en de betrouwbaarheid zijn voor ons zeker redenen om een volgende keer weer iets te huren op Gearbooker.”

Wil je meer weten over het werk van Studio NUL? Check dan hun Instagrampagina en website.

 

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar