Jouw werk bij anderen aan de muur

Verdient jouw fotografie een plekje in huiskamers door heel het land? En heb je interesse om daar een mooie bijverdienste aan over te houden? Lees dan snel dit bericht waarin je meer leert over hoe je een groot publiek bereikt met jouw mooiste platen én hoe je daar geld mee kunt verdienen.

We introduceren bij je het platform voor beeldmakers en kunstmakers ‘Werk aan de Muur‘. Een site gericht op gepassioneerde creatieven, van amateurs tot professionals. Het idee achter deze website is: jij als beeldmaker uploadt hier je mooiste beelden waarna ze worden opgenomen in de zeer uitgebreide collectie van Werk aan de Muur. Vervolgens kunnen consumenten jouw werk bestellen, afgedrukt op diverse materialen. Welk materiaal ze ook kiezen, het materiaal is van de hoogste kwaliteit. Om klanten op weg te helpen, is het aanbod ingedeeld in collecties.

Via werk aan de muur kan fotokunst worden gekocht van een klein formaat fotoprint tot een wandvullend behang. Zoals je vast wel weet, geeft een levensgrote foto aan de muur een fantastisch effect! De consument kan op het platform zijn hart ophalen en ieder werk in alle maten en materialen bestellen. Enkele materialen waar fotografie mooi tot uiting komt zijn bijvoorbeeld een fotoprint op dibond paneel, acrylglas, staal, naadloos behang of een fotoprint op Xpozer. Xpozer is een superdunne fotoprint die eenvoudig wisselbaar is.

Je foto’s verkopen, hoe werkt het?

Stel, je gaat je fotografie verkopen via Werk aan de Muur. Wat heb je daar precies voor nodig? Geen KvK inschrijving? Geen probleem, iedereen kan zich bij ons aanmelden. Maar welke stappen moet je daarvoor nemen? Werk aan de Muur is een self-service platform voor beeldmakers, dit betekent dat we je alle middelen geven om zelf aan de slag te gaan.

Allereerst maak je als beeldmaker gratis een eigen shop aan. We loosden je eenvoudig door alle stappen. Upload in je account je digitale bestanden, deze bestanden worden gebruikt om er reproducties van te maken. Het is daarom zeer belangrijk dat ze van de hoogste kwaliteit zijn. Jouw werk kan namelijk worden geprint op alle formaten, bijvoorbeeld als een kleine fotoprint, maar ook als wandvullend behang. Zorg er dan ook voor dat alle onzuiverheden zijn verwijderd. Wat namelijk op het oog een kleine korrel lijkt, wordt op een groot formaat een grove onduidelijkheid. En… de rest regelen wij. Wij zorgen voor de marketing, klantenservice, productie en bezorging. Tadaaa, je werken gaan de wijde wereld in.

De afdrukkwaliteit en kosten

Werk aan de Muur werkt samen met hoogstaande leveranciers. Dat is uiteraard erg belangrijk, want je foto’s in een zo hoog mogelijke kwaliteit bij mensen aan de muur moeten komen te hangen. Het mooie is dat je zelf helemaal geen omkijken heb naar de verkopen, en dat voor een heel redelijke commissie.

Hoe is de commissie opgebouwd? Het bedrag wat je bij een verkoop kan verdienen, is afankelijk van meerdere factoren. Ten eerste de basisprijs. Dit is geen standaardprijs. Voor alle materialen, formaten en variaties hanteren we verschillende basisprijzen. De verkoopprijs van een werk bestaat uit deze basisprijs en een gezamenlijke commissie voor jou en Werk aan de Muur. De gezamenlijke marge is een percentage van de basisprijs en je stelt dit percentage zelf in op je dashboard. Hoe hoger je je commissie instelt, hoe hoger de prijs van je werken zal zijn. Maar let op: een hogere prijs geeJ je meer commissie, maar verlaagt ook de kans dat er iets verkocht wordt.

Tot slot komen we bij de servicekosten aan. De servicekosten zijn afankelijk waar de verkoop heeft plaatsgevonden. HeeJ de verkoop plaatsgevonden in jouw eigen shop dan zijn de servicekosten 15%, want jij hebt zelf deze verkoop binnengehaald. Heeft de verkoop plaatsgevonden op de hoofdsite of een partnersite van Werk aan de Muur, dan zijn de servicekosten 30%. Op deze manier kan het bedrijf blijven investeren in de marketing en jouw werk onder nog een groter publiek bekend te maken. Het platform maakt daarbij gebruik van offline en online marketing, denk aan televisieprogramma’s, beurzen, partners en Google Adwords-campagnes.

Welke camera heb je nodig?

Let er wel op dat je jouw foto’s in voldoende kwaliteit aanlevert. Foto’s gemaakt met een compactcamera, een action-camera (GoPro, etc.), de meeste low-end instap-drones of een goedkope telefoon voldoen niet aan de eisen. De reden is dat de sensoren van deze camera’s te klein zijn en niet voldoende detail opslaan. Wij adviseren daarom om camera’s te gebruiken met tenminste een sensor vanaf Four Third (4/3). De ervaring leert dat de sensor van een spiegelreflex– of systeemcamera niet alleen groter is, maar in de meeste gevallen geeft de sensor van deze camera’s ook een beter beeld.

Mocht je een bepaalde foto in gedachten hebben en daarvoor niet over de juiste apparatuur beschikken? Denk er dan ook eens over om een lens of camera op Gearbooker te huren.

Kijk trouwens ook op Werk aan de Muur voor alle uploadeisen, checklists en tips over het uploaden van de juiste foto’s.

Tot slot nog enkele tips

  • Kies een onderwerp dat interessant is. Je wilt dat iemand een uniek kunstwerk kan bestellen.
  • Er is meestal maar 1 foto de allermooiste uit een serie beelden van hetzelfde onderwerp. Kijk daarom kritisch naar je eigen werk en wat je aanlevert.
  • Bewerk je foto op 100%. Dan zie je ineens stipjes en onzuiverheden, die moeten weg.
  • Hoe meer aandacht je aan jouw shop geeft, des te meer zichtbaarheid en vindbaarheid. Zorg voor duidelijke titels, tags en omschrijvingen bij je foto’s.
Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar