Wat je met anamorphic lenzen kunt doen

Als je een visuele verhalenverteller bent, zoals een filmmaker of fotograaf, is de kans groot dat je hebt gehoord van anamorphic lenzen. Maar wat zijn ze? Anamorfe lenzen zijn een soort lens die een brede beeldverhouding vastlegt op film of digitale sensoren. Ze worden vaak gebruikt in films om de kenmerkende ‘breedbeeld’-look te creëren. Maar anamorfe lenzen kunnen ook worden gebruikt voor stilstaande fotografie. In deze blogpost gaan we in op de verschillende manieren waarop je anamorfe lenzen voor je fotografie kunt gebruiken. We zullen ook de voor- en nadelen van het gebruik van dergelijke lenzen bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of ze wel of niet geschikt voor jou zijn.

Wat zijn anamorfe lenzen?

Anamorfe lenzen zijn een type cameralens die een brede beeldverhouding mogelijk maakt, meestal 2,39:1 of 2,35:1. Dit wordt gedaan door het beeld horizontaal te comprimeren, wat resulteert in een smaller gezichtsveld. Anamorfe lenzen worden vaak gebruikt in films en televisie om een ​​meer filmische uitstraling te geven.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een anamorfe lens. De eerste is dat je hiermee meer van de scène voor je kunt vastleggen. Dit is vooral handig voor landschaps- en architectuurfotografie. Het tweede voordeel is dat het een ondiepere scherptediepte kan creëren, die kan worden gebruikt om een ​​dromerige of etherische look in jouw afbeeldingen te creëren.

Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van een anamorfe lens, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste heb je een camera nodig die ondersteuning biedt voor anamorfe lenzen. Ten tweede kunnen anamorfe lenzen duur zijn, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je de lens krijgt die bij jou en je budget past.

De bekende ‘flares’ veroorzaakt door anamorfe lenzen, geliefd bij veel filmmakers

Wat doen anamorfe lenzen?

Anamorfe lenzen zijn een type cameralens die wordt gebruikt om afbeeldingen met een brede beeldverhouding vast te leggen. Dit type lens wordt vaak gebruikt in films en televisieprogramma’s die in breedbeeldformaat zijn opgenomen. Anamorfe lenzen kunnen ook worden gebruikt voor stilstaande fotografie en bieden een unieke look die behoorlijk opvallend kan zijn.

Er zijn tegenwoordig zelfs anamorfe lenzen voor mobiele telefoons. Een bedrijf dat bekend staat als Moment heeft een klikbare anamorfe lens uitgebracht die je op je iPhone of Android-smartphone kunt gebruiken, waardoor je mobiele beelden een compleet nieuwe en professionele uitstraling krijgen!

Huur een anamorphic lens

Benieuwd naar hoe anamorphic lenzen jouw shoot kunnen verbeteren? Huur lenzen oals groothoeklenzen, telelenzen en nog veel meer op ons platform.

HUUR LENZEN

Hoe je anamorfe lenzen gebruikt

Anamorfe lenzen zijn een type cameralens waarmee je breedbeeldopnames kunt maken. Ze worden vaak gebruikt bij het maken van films om een ​​breedbeeldeffect te creëren, maar kunnen ook worden gebruikt voor stilstaande fotografie.

Om een ​​anamorfe lens te gebruiken, heb je een camera nodig die de bredere beeldverhouding kan ondersteunen. Dit kan betekenen dat je een ander type film gebruikt of de instellingen op je digitale camera wijzigt. Zodra je de juiste camera heeft, bevestig je eenvoudig de anamorfe lens en begin je met fotograferen.

Een anamorfe lens voor smartphones

Anamorfe lenzen kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan verschillende soorten opnamen. Ze werken goed voor landschapsfotografie, maar ook voor het vastleggen van groepen mensen of grote objecten. Je kunt ze ook gebruiken om interessante visuele effecten te creëren, zoals vervorming of bokeh. Experimenteer met je anamorfe lens om te zien wat voor soort resultaten je kunt bereiken.

Voor- en nadelen van het gebruik van anamorfe lenzen

Anamorfische lenzen zijn de laatste jaren om verschillende redenen steeds populairder geworden. Hier zijn enkele voor- en nadelen van het gebruik van anamorfe lenzen om je te helpen beslissen of ze geschikt voor jou zijn:

Voordelen:

• Anamorfe lenzen creëren een unieke look die niet kan worden gerepliceerd met andere soorten lenzen. De vervormde, elliptische bokeh en horizontale overstraling zijn vooral populair onder filmmakers.

• Met anamorfe lenzen kunt je een breder gezichtsveld vastleggen dan met traditionele lenzen, wat handig kan zijn bij het fotograferen van landschappen of grote groepsfoto’s.

• Aangezien anamorfe lenzen het beeld horizontaal comprimeren, kun je meer van de scène in het kader passen zonder bij te snijden of de beeldkwaliteit op te offeren.

nadelen:

• Anamorfe lenzen kunnen duur zijn, dus ze vallen misschien niet binnen ieders budget.

• Ze kunnen ook zwaarder en omvangrijker zijn dan traditionele lenzen, dus ze zijn misschien niet ideaal voor mensen die licht willen reizen.

• Anamorfe lenzen hebben vaak speciale adapters nodig om met bepaalde camera’s te kunnen werken, dus je zult je onderzoek moeten doen voordat je er een aanschaft.

Conclusie

Anamorfe lenzen zijn een type lens waarmee je brede beeldverhoudingen kunt vastleggen met een geringere scherptediepte dan traditionele lenzen. Dit maakt ze ideaal voor het opnemen van video, omdat je een filmische look kunt krijgen zonder dat je een grote sensorcamera hoeft te gebruiken. Anamorfische lenzen kunnen ook worden gebruikt voor stilstaande fotografie, hoewel de resultaten meer wisselvallig kunnen zijn vanwege de geringe scherptediepte. Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van een anamorfe lens, dan is huren zeker een aan te raden optie omdat een anamorfe lens door de meesten niet als een alledaagse lens zal worden gebruikt. Voor goede en voordelige huurmogelijkheden van anamorfe lenzen, bekijk het aanbod van onze verhuurders.

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar