Dit gebeurt er als twee Rotterdamse fotografen afspreken

Op een mooie herfstdag ontmoetten twee creatievelingen elkaar. Om hun spullen en bovendien om hun passsie voor creativiteit te delen. Dit is een verhaal over hoe de missie van Gearbooker – het verbinden van makers – werkelijkheid wordt wanneer twee Rotterdamse fotografen, Nynke en Patrick, die elkaar nog niet kenden, elkaar ontmoetten voor een boeking en samen een geweldige tijd hadden.

Schoonheid en verval komen samen

Wellicht had je al eens gehoord over Patrick – ook wel bekend als Caveman010 – wiens verhaal op zichzelf krachtig en inspirerend is. We vertellen je graag hoe zijn passie om te fotograferen hem heeft geholpen zijn leven weer op de rails te krijgen.

Patrick is eerder geselecteerd geweest als een van de deelnemers van de Nederlandse RTL TV-show “The Rotterdam Project“. Deze show helpt daklozen om hun leven op straat achter te laten, door een financiële steun van € 10.000 te geven als hulp om hun leven weer op de rails te krijgen, samen met ondersteuning door schuldhulpverleners en het Leger des Heils. Geweldig om te kijken, als je wat vrije tijd over hebt!

Met deze steun besloot Patrick zijn passie voor fotografie na te streven en zijn eerste camera-apparatuur aan te schaffen. Fast forward naar vandaag: na talloze foto-opdrachten, een paar goed bezochte fototentoonstellingen en 90.000 volgers op Instagram heeft hij enige bekendheid verworven als professioneel fotograaf, onder de alias Caveman010.

In een van de vele interviews uit die periode blikt Patrick terug terwijl hij beseft – nadat hij van de straat is gekomen – wat de realiteit van het straatleven in de stad is:

“Mijn ogen gingen open: waar ik elke dag doorheen liep en wat ik zag. Enerzijds vreselijk mooi en anderzijds dikke ellende. Maar vreselijke dingen kunnen tegelijk ook mooi zijn.”

Het bovenstaande is echt te zien in zijn straatfotografie – rauwe en onbewerkte beelden van Rotterdam, die de mooie en lelijke kanten van de stad laten samenkomen.

Door een andere lens bekeken

Naarmate zijn ervaring als fotograaf groeide, realiseerde Patrick zich dat hij altijd al wilde leren fotograferen met een professionele flitsset op locatie. Voordat hij echter grote budgetten wilde besteden aan zo’n dure set, was hij benieuwd of hij het gewoon eerst kon uitproberen. Dus besloot hij de opties voor professionele flitssets op te zoeken op peer-to-peer verhuurplatform Gearbooker. Zo kwam hij in contact met Nynke – een gepassioneerde en getalenteerde (huis)dierenfotografe, die haar apparatuur te huur aanbiedt op Gearbooker op de momenten dat ze het zelf niet nodig heeft.

Ondanks dat Patrick en Nynke een ander fotografisch veld hadden, konden ze het allebei meteen goed met elkaar vinden en vonden ze in no time een gemeenschappelijke interessegebied! Natuurlijk zijn, in deze tijden met social distancing en dat alles, dit soort ontmoetingen een beetje anders, maar toch erg leuk!

Ter plekke leren

Oh, en wist je trouwens dat het bij het huren van materiaal via Gearbooker mogelijk is om het materiaal inclusief instructies van de eigenaar te boeken? Een geweldige optie als je op zoek bent naar nieuwe apparatuur en wat hulp en adviezen wil krijgen om deze het beste te gebruiken! Of als je een passie hebt om anderen te helpen hun creatieve skills te verbeteren!

Omdat (mobiele) flitsfotografie vrij nieuw was voor Patrick, kwam deze instructie van Nynke als onderdeel van de boeking erg goed van pas. We weten allemaal dat het omgaan met nieuwe apparatuur waaraan je niet gewend bent, soms vervelend en tijdrovend kan zijn. (Wil je weten welke flitsset ze gebruikten? Bekijk hem hier!)

Gelukkig voor Nynke en Patrick was het perfect weer om buiten te fotograferen in het mooie historische Delfshaven in Rotterdam. Misschien net iets te winderig omdat de softboxen bleven proberen weg te vliegen.

Ideeën uitwisselen, je creatieve passies delen en gewoon nieuwe gelijkgestemde mensen ontmoeten – dit is alles wat nodig is om creativiteit te laten bloeien. En het is precies wat er gebeurde tijdens de ontmoeting tussen Nynke en Patrick!

Het was geweldig om te zien hoe de twee creatievelingen de interactie met elkaar aangingen en hun ideeën en persoonlijke ervaringen met fotografie deelden. Ze hadden bijvoorbeeld een heel interessant gesprek over de techniek van poseren en modelleren en de verschillen in dit opzicht tussen hun gebruikelijke modellen (huisdieren versus mensen). Ondanks Patrick’s voorkeur voor het laatste – hij vindt het leuk om de rauwe emotie van de stad en haar mensen vast te leggen – was hij aan het einde van hun ontmoeting enthousiast om Nynke nog eens te ontmoeten om opnieuw samen te fotograferen.

Wil je ook ervaren hoe het is om andere creatieven om je heen te ontmoeten en nieuwe gear te proberen? Gearbooker is wellicht precies de ideale manier voor je!

ONTDEK ALLE GEAR
Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar