Verbeter je skills en leer er nieuwe bij met deze 4 platforms!


In deze blogpost bieden we jou – als creatieveling of creatief professional – een lijst van vier mooie platforms die elk een breed scala aan educatief videomateriaal bieden over onderwerpen op het vlak van fotografie, freelancen, cinematografie en videomaken en nog veel meer!

Sinds Corona is het leven voor iedereen anders dan normaal. Sommigen van ons werken vanuit huis, anderen kunnen niet meer reizen zoals ze gewend waren. Klussen vallen weg, opdrachtgevers wijzigen. Je zou wellicht kunnen zeggen: qua creativiteit is ons dagelijks leven misschien wat minder inspirerend geworden. Laten we eerlijk zijn: op sommige dagen voelen we ons ongemotiveerd om überhaupt iets te doen. Maar aan de andere kant, kan deze je kansen bieden! Voor iedereen die wel eens heeft gehoord van het gezegde “Stop nooit met leren”, kan het juist een periode zijn waarop je jouw vaardigheden weer eens wat bijslijpt en nieuwe skills aanleert die je altijd al eens wilde oppakken.

Maar ja, hoe kan je nieuwe vaardigheden leren als er geen fysieke face-to-face workshops zijn om bij te wonen? Of als alle workshops worden gegeven op momenten van de dag dat het jou niet uitkomt? Wees gerust – er zijn online prima oplossingen te vinden. We hebben een korte lijst met geweldige online platforms opgesteld. Deze platforms bieden een verscheidenheid aan educatieve video’s om jou in staat te stellen om je vaardigheden uit te breiden. Of je nu met de trein op weg bent naar je werk of tijdens je lunchpauze – met deze platforms kun je op elk moment van de dag elke vaardigheid opdoen!

Vier platforms om van te leren

We hebben vier van de vele beschikbare platforms voor het leren van vaardigheden – LinkedIn Learning, Zoom Academy, Skillshare en Udemy – gekozen als bronnen voor het leren van vaardigheden en het delen van kennis met creatieve collega’s en professionals.

LinkedIn – meer dan alleen netwerken

De kans is groot dat jou al op LinkedIn zit en het vooral gebruikt voor het bijhouden van je professionele netwerk. Maar wist jou dat LinkedIn – met LinkedIn Learning – ook toegang biedt tot tal van online cursussen die zijn ontworpen om jou te helpen je toekomstige carrièremogelijkheden te verbeteren? Door cursussen te volgen via LinkedIn Learning, kunt jou ook automatisch de behaalde certificeringen toevoegen aan je LinkedIn-profiel. Zo laat jou automatisch je verbeterde vaardigheden en expertise zien binnen je eigen netwerk!

Ten tweede, en uiteraard interessant voor jou als creatieveling: wist jou dat LinkedIn Learning ook een bibliotheek heeft die specifiek is bedoeld voor creatieve professionals? Voor meer informatie over de cursussen die beschikbaar zijn voor creatievelingen, klik hier! Je zult er geen spijt van krijgen!

Zoom Academy – achter de lens

Zoom biedt met haar Zoom Academy tal van interessante online cursussen voor fotografie-liefhebbers. Als je als fotograaf op zoek bent naar een beginnerscursus cameralenzen, dan heeft het platform de perfecte optie voor jou! Tijdens deze cursus leer je gegarandeerd alles wat er te weten valt over camera’s en objectieven. Bovendien doe je detailkennis op over lenzen en hun karakteristieken. Aan het einde van deze cursus weet je welke lenzen het meest geschikt zijn voor welk onderwerp.

Als je na het voltooien van de cursus nog steeds wat twijfelt welke lenzen je moet kopen, hoeft je je geen zorgen te maken. Er is een oplossing – u kunt er altijd een paar testen via Gearbooker voordat u verdere beslissingen neemt!

Het platform biedt ook andere beginners- en geavanceerde cursussen als je je vaardigheden nog verder wilt uitbreiden! Kijk dus zeker eens op hun website voor meer informatie!

Skillshare – snel en handig!

Ben je een creatief persoon die op zoek is om telkens je bestaande vaardigheden uit te breiden, bijvoorbeeld door eindelijk eens die ene Adobe Illustrator CC cursus te leren? Skillshare is een platform dat je op een snelle, informele manier nieuwe skills laat verwerven en de kennis meteen toe te passen. Naast online lessen over fotografie, videografie en andere creatieve onderwerpen, biedt dit platform ook een verscheidenheid aan video’s over onderwerpen als freelancen, ondernemerschap, online marketing en nog veel meer. Als je geïnteresseerd bent in cinematografie “on a shoestring”, hebben we een heel coole cursus voor je gevonden over How To Make Dope Low Budget Films, gegeven door de bekroonde filmmaker Julian Klepper!

Mocht dat toch niet helemaal bij je interesses passen, bekijk dan zeker de catalogus met het cursusaanbod die beschikbaar is op hun website. Je vindt er gegarandeerd iets dat je bevalt!

Pssst…. De eerste twee maanden Skillshare Premium zijn gratis!

Udemy – schatkist met skills

Udemy biedt je een selectie van ruim 150.000 online cursussen die een breed scala aan onderwerpen behandelen en vormt daarmee een van de grootse aanbieders van online educatie. Bovendien kent het platform een peer-to-peer opzet zodat mensen zoals jijzelf de kans krijgen om cursusinstructeur te worden en niet alleen je kennis te delen met collega’s en hen te inspireren, maar ook om een (extra) inkomen te verdienen!

Een andere interessante service van het platform is Udemy for Business – als ondernemer met personeel biedt Udemy Business een geweldige manier om je werknemers hun vaardigheden te laten verbeteren. Zo worden ze beter en productiever in wat ze doen voor jouw bedrijf!

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar