10 tips om jouw boekingen te boosten (en je apparatuur terug te verdienen)!

Als Gearbooker nieuw voor jou is, welkom bij de community! Ben je al lid van de community, welkom terug!

Als je graag meer boekingen voor jouw gear wil krijgen (en wie zou dat niet leuk vinden?), dan is deze blog voor jou! In deze post delen we 10 tips om een kickstart te maken met jouw Gearbooker account en je kans te vergroten om succesvolle boekingen tegemoet te gaan!

Tip 1: Wees responsief!

Belangrijk voor alle apparatuur eigenaren die graag boekingen ontvangen. Eigenlijk komt het hierop neer:

“Als je snel reageert op boekingsverzoeken, verschijnt jouw apparatuur hoger in de zoekresultaten.”

Zo simpel is het …

Hoe sneller je reageert op berichten en boekingsaanvragen van nieuwe huurders, hoe aantrekkelijker jouw verhuurdersprofiel wordt en hoe relevanter het zoekalgoritme jouw listings vindt en daarmee hoger in de resultaten plaatst.

Je gemiddelde reactietijd is zichtbaar op je profielpagina en je listingpagina’s. Dus anders gezegd: niemand vindt het leuk om te worden ‘geghost’ of meerdere dagen op een antwoord te moeten wachten! Er is immers een reden waarom ‘een eerste indruk’ een eerstse indruk wordt genoemd!


Tip 2: Maak het persoonlijk!

Een profiel dat persoonlijk is gemaakt en een goede kwaliteit foto van jezelf bevat, verhoogt gegarandeerd jouw kans op een succesvolle boekingen. Dit is tenslotte het eerste dat anderen zien als ze jouw profiel bezoeken. Ook als je een zakelijk account hebt, raden we je toch aan om een foto van jezelf te uploaden in plaats van een bedrijfslogo. Op deze manier voelt de transactiewat persoonlijker en minder afstandelijk en zakelijk.

Stel je voor dat het hele platform uit anonieme avatars zou bestaan … Wie zou je vertrouwen?

Tip 3: Review en krijg reviews!

Dit brengt ons bij het volgende punt. De kern van het platform is het creëren van vertrouwen in de community. Hoe kunnen gebruikers weten of ze elkaar kunnen vertrouwen? Wat hierbij erg helpt, is het kijken naar de beoordelingen die zijn achtergelaten op hun openbare profielpagina’s. Na elke voltooide boeking ontvangen jullie beiden een verzoek om een beoordeling achter te laten op het profiel van jouw verhuurpartner. Als eenvoudig voorbeeld: kijkend naar de onderstaande afbeelding te kijken: aan wie ben je eerder geneigd zijn om gear te verhuren? De persoon zonder profielfoto en 0 beoordelingen of van een persoon met een foto van goede kwaliteit en goede recensies?

Hoe meer boekingen, hoe meer beoordelingen, hoe aantrekkelijker jouw profiel wordt voor andere gebruikers! Dit zal je ook helpen om je listings hoger in de zoekresultaten te krijgen!


Tip 4: Toon jezelf betrouwbaar voor anderen!

Een community als deze werkt het beste als gebruikers weten met wie ze te maken hebben. Door alle benodigde velden in je persoonlijke profiel op de juiste manier in te vullen, zorg je ervoor dat je profiel direct betrouwbaarder overkomt bij andere gebruikers.

Welke van de bovenstaande profielen zou jij het meest vertrouwen?

Tip 5: Het zit ‘m in de details

Wees nauwkeurig en probeer fouten te vermijden bij het invullen van je listing op Gearbooker. Het is niet alleen belangrijk om je apparatuur in de juiste categorie te plaatsen, maar ook om ervoor te zorgen dat deze de juiste titel en beschrijving heeft.

Als vuistregel kun je ervoor zorgen dat het merk, het type en de productnaam correct in de titel worden vermeld, maar maak detitel niet te lang.

Wanneer mensen op het platform zoeken naar bepaalde apparatuur, zoekt het zoekalgoritme naar specifieke trefwoorden in de gebruikte zoekterm. Als de titels van twee listings een vergelijkbare reeks trefwoorden bevatten, zal het zoekalgoritme de vermelding met de kortere titel hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Wees ook nauwkeurig als het gaat om jouw huurprijzen: naarmate apparatuur ouder wordt en er nieuwe opvolgers op de markt komen, kan het zijn dat de prijzen na verloop van tijd te onaantrekkelijk worden. Daarom raden we je aan om je prijzen een paar keer per jaar langs te lopen en zo nodig aan te passen! Zo zorg je ervoor dat het aantrekkelijk blijft op bij jou te blijven huren!


Tip 6: Meer dan alleen specificaties!

Probeer bij het opstellen van een beschrijving van je apparatuur iets meer te zeggen dan alleen een copy-paste van de details van de website van de fabrikant. Je kunt bijvoorbeeld tips geven over hoe de apparatuur het beste kan worden gebruikt en voor welke doel je het wel of juist niet zou aanbevelen. Misschien kun je ook aangeven waarvoor je de gear zelf normaal gesproken gebruikt en wat jou aanspreekt in de specifieke apparatuur!

Bonustip: op elke listingpagina kun je als eigenaar alvast enkele ‘veelgestelde vragen’ onder je item toevoegen! Dit bespaart je vragen van potentiële huurders en het maakt jouw apparatuur natuurlijk een stuk aantrekkelijker om te huren!
Voeg als eigenaar alvast enkele veelgestelde vragen toe. Je huurders zullen het waarderen! 🙂

Hoe voeg je een FAQ toe? Open je listingpagina alsof je een potentiële huurder bent. Scroll naar beneden naar het gedeelte onder de locatie/kaart, waar je de ‘Veelgestelde vragen’ header ziet staan. Plaats hier een vraag. Direct daarna kun je ook een antwoord plaatsen. Zowel vraag als antwoord zijn nu beide meteen zichtbaar voor je toekomstige huurders!


Tip 7: Het beste van twee werelden!

Een goede kwaliteit foto van jezelf is één ding, maar de combinatie met een goede foto van je apparatuur zorgt ervoor dat je opvalt en het product dat je verhuurt aantrekkelijker wordt voor potentiële huurders. Gearbooker geeft je automatisch al suggesties voor bijpassende productfoto’s, maar als deze om wat voor reden dan ook niet goed jouw product uitbeelden, kun je ook eigen foto’s uploaden.

Nog een tip: je kunt ook een YouTube-video over het product toevoegen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een productrecensie of een tutorial (wellicht zelfs één die je zelf hebt gemaakt?). Huurders zullen zo’n gedetailleerde benadering van het huren van gear zeker waarderen.


Tip 8: Deel met vrienden … (en ontvang huurtegoed)

Een andere geweldige manier om het aantal boekingen van je apparatuur te verhogen, is het delen van jouw listings en/of profielpagina binnen je netwerk. De kans is groot dat dit tot extra boekingen zal leiden.

Bovendien krijg je als verhuurder ook een persoonlijke aanmeldlink die je kunt delen met vrienden. Elke nieuwe gebruiker die zich via deze link registreert op Gearbooker, ontvangt bij aanvang gratis huurtegoed! Bovendien ontvang jij ook huurtegoed als deze nieuwe gebruiker een boeking afrondt. Je deze persoonlijke aanmeldlink hier vinden.


Tip 9: Embed op je eigen site!

Het delen van je listings kan ook direct via je eigen website! Plaats hiervoor een huur-widget op je website om meer huurders naar jouw listings op Gearbooker te trekken! Ga hiervoor naar de Huurwidgets in je Gearbooker-account en kopieer daar één van embedcodes. Plak deze tussen de < body > en < / body > elementen op je eigen site.
Widgets! Gebruik ze om uw uitrusting ook op jouw eigen website te integreren!

Tip 10: Ten slotte, wees jezelf!

Als afsluiter geven we je graag nog deze tip: wees gewoon jezelf. Probeer ervoor te zorgen dat je zo accuraat en natuurlijk mogelijk actief bent op het platform en laat jouw creatieve visie door jouw Gearbooker-account heen schijnen.

Voor meer informatie kun je ook nog even de Gearbooker Huisregels bekijken!

Wil je Gearbooker ook proberen?

START GRATIS ACCOUNT
Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar