Wil jij aan de slag met 360° video?

Dus je wilt in de wereld van 360 graden video duiken! Zoals je weet, is 360°-video een relatief nieuwe technologie die kijkers het gevoel geeft dat ze midden in de actie zitten. Het is perfect voor het vastleggen van sportevenementen, concerten en andere liveshows. Maar hoe ga je te werk om 360-video’s te maken? In dit artikel geven we je een inzicht in de wereld van het maken van 360-video’s met een 360-gradencamera zoals een Insta360 of GoPro, beroemd om zijn actioncams.

Wat is 360-video?

Allereerst: 360-video is een type video dat wordt opgenomen met een omnidirectionele camera. Dit type camera legt video vanuit alle hoeken tegelijk vast. 360°-video wordt steeds populairder omdat het kijkers het gevoel geeft dat ze midden in de actie zitten. Het is vooral populair voor het vastleggen van sport of actie en voor gamevideo’s.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het opnemen van 360 graden video. Eerst moet je ervoor zorgen dat je camera correct is geplaatst. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat jouw onderwerp gelijkmatig wordt belicht. Ten derde moet je zich bewust zijn van het achtergrondgeluid en de beweging, omdat deze de kijkers kunnen afleiden.

Bij het bewerken van 360-video is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende kijkhoeken van waaruit mensen zullen kijken. Zorg ervoor dat je je video bewerkt zodat deze er vanuit alle hoeken goed uitziet!

Waarom video opnemen in 360°?

Er zijn veel redenen om video op te nemen in 360. Kijkers krijgen een meeslepende ervaring waardoor ze het gevoel hebben dat ze midden in de actie zitten. 360-video biedt ook een uniek perspectief dat kan worden gebruikt om interessante en creatieve opnamen te maken. Als je in 360 graden fotografeert, heb je de mogelijkheid om beelden vanuit alle hoeken vast te leggen, wat je veel flexibiliteit geeft als het gaat om het bewerken van je video’s.

Een andere goede reden om in 360 te fotograferen, is dat het steeds populairder wordt bij sociale mediaplatforms zoals Facebook en YouTube. Dit betekent dat er een groeiende vraag is naar 360-graden video’s, dus als je inhoud van hoge kwaliteit kunt produceren, kun je mogelijk succes boeken met dit soort inhoud.

De beste camera’s om 360° video te schieten

Als je een geweldige 360°-video wilt maken, heb je een camera nodig die dit aankan. Hier zijn onze topkeuzes voor de beste camera’s voor het maken van 360-video’s.

1. Insta360 produceert enkele van de meest populaire 360-camera’s. De Insta360 ONE -serie (de originele ONE X, de ONE X2 en de laatste OneX3) zijn bijvoorbeeld de geweldige opties van vandaag voor het opnemen van 360-video’s. Ze zijn meestal iets duurder dan de GoPros, maar bieden een aantal functies die de Fusion niet heeft, zoals 5,7K videoresolutie en stabilisatie.

2. Ook GoPro is momenteel goed vertegenwoordigd in dit marktsegment. Met de GoPro Max en de GoPro Fusion hebben ze enkele van de meest populaire 360-camera’s op de markt. Deze camera’s zijn gemakkelijk te gebruiken en produceren video van hoge kwaliteit.

3. Een ander bekend is Rico met haar Theta camera lijn. Ze zijn behoorlijk vergelijkbaar in prijs en kwaliteit met de camera’s die GoPro en Insta360 bieden.

4. De Rylo 5.8K is een andere geweldige keuze voor het maken van 360-video’s. Het heeft een vergelijkbaar prijskaartje als de Insta360 ONE X, maar biedt iets minder functies.

5. De Nokia Ozo+ is een wat oudere camera en was vroeger een high-end optie voor diegenen die professionele 360°-video wilden opnemen. Het biedt 8K-videoresolutie en geavanceerde functies zoals livestreaming en ruimtelijke audio-opname.

6. De Kodak PIXPRO SP360 4K is ook wat meer gedateerd, maar een meer betaalbare optie die nog steeds video van hoge kwaliteit produceert. Het is een goede keuze voor diegenen die willen experimenteren met 360-video zonder de bank te verslaan.

Huur een 360°-camera

Heb je 360 graden videocontent nodig? Huur 360° camera’s en meer apparatuur op ons platform

HUUR EEN 360° CAMERA

Tips voor het maken van geweldige 360-video’s

360-video is een meeslepende manier om media te ervaren, en het is perfect voor het vastleggen van gedenkwaardige momenten of het opnemen van jouw favoriete plaatsen. Hier zijn een paar tips om je te helpen geweldige 360-video’s te maken:

1. Maak opnamen in liggende modus. Dit geeft je het breedste gezichtsveld en de beste resolutie.

2. Gebruik een statief of ander stabilisatieapparaat. Dit helpt je camera stabiel te houden en trillingen te voorkomen. Nieuwere modellen zijn uitgerust met op software gebaseerde beeldstabilisatie, die over het algemeen behoorlijk goede resultaten opleveren!

3. Maak opnamen in goed verlichte gebieden. Dit zorgt ervoor dat je video duidelijk en helder is, aangezien de meeste 360-camera’s op instapniveau kleinere sensoren hebben die korrelige, ruisachtige resultaten kunnen produceren bij weinig licht.

4. Gun uzelf de tijd om de camera en al zijn functies te leren kennen! Plan ook je opnamen voordat je begint met fotograferen. Zo haal je het meeste uit je 360-videocamera en voorkom je gemiste kansen.

360°-video bewerken

Insta360 cameras’ worden steeds populairder voor het opnemen van video, vooral 360-video. 360°-video geeft kijkers een meer meeslepende ervaring en het kan een geweldige manier zijn om te pronken met je vaardigheden of product.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het opnemen van 360-video met een Insta360-camera. Eerst moet je ervoor zorgen dat de camera correct is gemonteerd. De meeste Insta360-camera’s worden geleverd met een speciale houder die je kunt gebruiken.

Ten slotte moet je de video bewerken nadat je hem hebt gemaakt. Dit kan met de meeste videobewerkingssoftware. Zorg ervoor dat je de video exporteert als een 360-videobestand, zodat kijkers deze goed kunnen bekijken. De 360-gradencamera’s van tegenwoordig, zoals die van Insta360 of GoPro, worden geleverd met behoorlijk nette speciale bewerkingssoftware of een mobiele app die het bewerken van je 360-beeldmateriaal een fluitje van een cent maakt!

De speciale editing software van Insta360

Je 360°-video delen

360 video wordt steeds populairder op social media platforms zoals Instagram, Facebook, Youtube en Snapchat. Het is een manier om alle actie in één keer vast te leggen, in plaats van tientallen foto’s en video’s te moeten maken om een ​​traditionele video te maken.

Platforms zoals Facebook en Youtube maar ook Google Maps ondersteunen het weergeven van 360 video- of foto-inhoud waar de kijker door het beeldmateriaal kan navigeren door de vastgelegde afbeelding te draaien. Dit zal helpen om de onderscheidende meeslepende ervaring te krijgen waar 360 video-inhoud zo bekend om staat.

Een 360°-camera gebruiken voor videoconferenties

Als je op zoek bent naar een camera die je kunt gebruiken voor zowel videogesprekken, digitale evenementen als online presentaties, dan hebben 360 camera’s hun waarde bewezen! Neem bijvoorbeeld de Meeting Owl 360° camera van Owl Labs,s , dit is de perfecte optie voor videoconferenties en voor het hosten van een online evenement. Deze camera is ontworpen om te piepen en te trillen wanneer hij beweging detecteert, zodat je nooit meer iets mist in je vergadering. De camera heeft een brede kijkhoek en is makkelijk in gebruik. Bovendien wordt hij geleverd met een ingebouwde luidspreker en microfoon, zodat je meteen kunt beginnen met opnemen.

De Meeting Owl van Owl Labs in gebruik tijdens een video conference call.

Een 360-graden camera huren

Als je 360-graden video-inhoud wilt opnemen, zijn er een paar verschillende manieren om dit te doen. Je kunt een populair 360-cameramerk huren, zoals GoPro, Insta360 of Rico met haar Theta camera’s . Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te beslissen wat het beste werkt voor jouw project. Als je net begint, is het huren van een 360 camera wellicht de beste optie. Je kunt indien nodig altijd later upgraden of downgraden.

Als je een 360-camera aanschaft of al in bezit heeft, kun je overwegen deze te verhuren. Gearbooker is het perfecte platform om je uitrusting te verhuren.

Conclusie

Als je erover denkt om 360-video’s op te nemen met je smartphone of camera, dan helpt deze gids je op weg. Door de tips in dit artikel te volgen, kun je 360-gradenvideo’s van hoge kwaliteit maken waarvan kijkers zowel op desktop als op mobiele apparaten kunnen genieten. Nu zoveel mensen virtual reality en 360-video verkennen, is het belangrijk om over alle tools te beschikken die nodig zijn om hoogwaardige inhoud te maken. Deze gids leert je hoe je een Insta360-camera gebruikt om 360-video’s te maken die zeker indruk zullen maken.

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar