“Zo schoten wij onze eerste TV-commercial”

Een mooie mijlpaal, zoals elke creatief zich wel kan voorstellen, is het schieten van je eerste TV commercial. En dan ook nog eens je benodigde apparatuur super makkelijk kunnen huren via Gearbooker. Dat vinden wij uiteraard een hele mooie combinatie. Genoeg redenen dus om eens in gesprek te gaan met Elmar, cofounder bij Encrite, een Rotterdams creatief bureau met klinkende namen als FrieslandCampina, Decathlon, TEDx, Albert Heijn als opdrachtgevers. Wij zijn benieuwd…

Zowel reclame- als ontwerpbureau

Elmar vertelt dat hij als 1 van de twee vaste krachten achter Encrite (samen met partner Merel) het buro op 2 manieren positioneert: als reclame- en als ontwerpbureau. Zo kunnen ze klanten bedienen met klussen rondom identiteit, huisstijl, logo, website maar zijn er ook opdrachtgevers die campagnes in handen van Encrite geven; voor het web, maar ook voor TV. Dan ligt de focus veel meer op contentcreatie. En daar komt Gearbooker goed van pas:

“Dat is precies waar Gearbooker voor ons goed werkt. Per klus hebben we andere apparatuur nodig en die kopen we zeker niet altijd. Huren via Gearbooker werkt daarom super!”

Eén van hun opdrachten, samen met collega-bureau’s Studio Mals en A Friend of Mine, betrof een TV-commercial voor Chocomel  waarbij Encrite graag met Blackmagic wilde werken. Waarom? Er was zowel video als stopmotion nodig en de look van beide beelden moest zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd. Op Gearbooker vond Elmar een Blackmagic Production Camera 4K die precies aan die wensen voldeed. Op de Blackmagic mount pasten namelijk ook Canon objectieven, dezelfde waarmee ook de stopmotion beelden (met een Canon 6D Mk2) zouden worden geschoten. Die objectieven en de DSLR had Encrite zelf al in bezit. Bovendien levert de Blackmagic een geweldig plaatje als output, geeft Encrite aan. “Precies wat we zochten.”

Bijkomend voordeel was volgens Elmar de beschikbaarheid en het prijskaartje:

“Bij onze reguliere verhuurder vonden we deze camera niet. Een alternatief wel, maar die was 3-4 keer zo duur om te huren. Dat maakt Gearbooker zo aantrekkelijk: het aanbod en het prijsniveau!”

Behind the scenes video

Mogelijke samenwerking

Wat ook erg beviel was de communicatie met verhuurder Rick. Voorafgaand aan de huur gebruikte Elmar de Gearbooker chat om allerlei vragen te stellen voordat de huur definitief beklonken werd. Zo wisten ze zeker dat ze hun project goed konden draaien met de gehuurde camera. En omdat de verhuurder niet echt in de buurt woonde, werd de camera gewoon – via Gearbooker en PostNL – naar Encrite toegestuurd. En na de huurperiode net zo makkelijk weer teruggestuurd. Elmar heeft dit als uiterst flexibel ervaren, evenals de manier waarop Rick de verhuur regelde. Hij geeft aan: “Wellicht volgt er nog wel eens een samenwerking uit”.

“Ook zelfs achteraf stond de verhuurder nog klaar met allerlei tips en tricks om wat specifieke vragen over de postprocessing te beantwoorden. Je breidt zo je netwerk op een superleuke manier uit. Wie weet huren we Rick nog eens in. Wij werken graag met gepassioneerde vakmensen en hij heeft echt een passie voor de items die hij verhuurt!”

Naast huur ook verhuur

Encrite heeft zelf ook een heel scala aan gear in de verhuur staan. Hoewel verhuur niet altijd even goed uitkomt (“We hebben het ook vaak zelf nodig”) ziet Elmar zeker de voordelen ervan in en verwacht hij in de toekomst zeker ook verder te gaan verhuren.

De voordelen

Al met al somt hij de voordelen van Gearbooker op als:

“Flexibiliteit met het huren, dat werkt voor ons super. Een breed aanbod, het persoonlijke contact met andere creatieven en de scherpe huurprijzen. Wij zijn om!”

Het eindresultaat!

Credits van video/fotomateriaal:

Encrite op Instagram
Website Encrite
Encrite op Gearbooker

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar