Vertel jouw verhaal met Voordekunst en Canon!

#celebratingcreators 🥳 Heb jij op dit moment een film- of fotografieproject bij Voordekunst en probeer je hiervoor geld op te halen? Of ben je van plan dat binnenkort te doen? Om het 10-jarig bestaan van Voordekunst te vieren, hebben we in samenwerking met Voordekunst en Canon Nederland een wedstrijd gelanceerd voor creatieve makers om jou de gelegenheid te geven om jouw project met de nieuwe Canon camera en lenzen te realiseren!

Winactie

Welk verhaal heb jij te vertellen?
Gebruik de Canon EOS R5 spiegelloze camerabody en 3 Canon RF-L-lenzen gebruikt voor je project … Deze nieuw uitgebrachte camera, samen met deze ’trinity’-lenzen (RF 15-35 mm 2.8, RF 24-70 mm 2.8 en RF 70-200 mm 2.8) stellen je in staat om je verhaal te vertellen en je visuele kunstwerk te creëren. Canon – #Live for the story_.

Heb jij een project op Voordekunst waar je deze geweldige set camera + lenzen kunt gebruiken, doe dan mee aan deze wedstrijd die we organiseren met Canon Nederland en Voordekunst. Lees meer over hoe je kunt winnen!

(Geen project op Voordekunst? Geen probleem, je kunt deze Canon gear toch gewoon uitproberen via Gearbooker!)

🎯 JA, IK WIL MEEDOEN 🎯

Als maker heb je een verhaal om met de wereld te delen. De meesten van jullie zullen het er echter over eens zijn dat het soms een uitdaging kan zijn om je verhaal naar buiten te brengen. Crowdfundingplatform Voordekunst stelt fotografen en filmmakers, maar ook makers zoals schrijvers, muzikanten en nog veel meer in staat om hun projecten te realiseren. Om te illustreren hoe ze dat doen, hebben we Annemarijn Mulder en Jeske Maas geïnterviewd. In deze blogpost geven we je wat inzicht in hoe het is om een crowdfundingcampagne op Voordekunst te lanceren.


Ontmoet Annemarijn en Jeske

Zowel Annemarijn als Jeske studeren momenteel ‘Reclame’ aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Annemarijn legt haar passie voor het maken van reclame uit: “Ik wil betrokken zijn bij reclame die positief is en die zich richt op de belangrijke onderwerpen van vandaag, zoals duurzaamheid”. Annemarijn is actief in een breed scala aan projecten, variërend van branding, grafisch ontwerp, conceptcreatie en mode. (bekijk haar website)

Jeske – met een achtergrond in grafisch ontwerp, fotografie en communicatie – wilde haar horizon verbreden: “Ik voelde echt de behoefte om mijn kennis uit te breiden en meer te focussen op het vertellen van verhalen”. (bekijk haar website)


Fondsen werven voor hun projecten

Hun eerste gezamenlijke project was eigenlijk een andere crowdfundingscampagne, “Reunite Black and White”, voor een museum in België. Het doel van deze campagne was om het vernietigde kunstwerk van Johan Opstaele “Black Meets White”, een icoon van het museum, opnieuw op te bouwen. Deze crowdfunding hebben ze op eigen houtje gedaan, zonder speciaal platform. Omdat ze niet veel connecties hadden en op dat moment niet zo ervaren waren met crowdfunding, was het ingewikkelder om de funding voor elkaar te krijgen dan ze aanvankelijk verwachtten. Toch zijn er waardevolle lessen geleerd.


Een idee werd geboren

Fast forward naar vandaag. Hoe Annemarijn en Jeske op het idee kwamen waarvoor ze een crowdfundingcampagne op Voordekunst lanceerden, is een verhaal op zich.

In 2019 werkten ze samen aan een project met NRC en het ‘Aletta Jacobs’ fonds.

Zo stuitten ze op de zwart-witfoto van Nani Kamphuis, een feministisch icoon uit de jaren zeventig. Het bestuderen van haar leven leidde tot het idee voor hun schoolproject genaamd “Het vrije leven van Nani Kamphuis”. Vervolgens kwamen ze in contact met Nani, die tegenwoordig in de Verenigde Staten woont. Annemarijn en Jeske vonden haar verhaal zo inspirerend en belangrijk om aan deze generatie te vertellen, dat ze besloten om ermee verder te gaan dan alleen het schoolproject. Ze wilden Nani ontmoeten in de VS en een documentaire over haar maken!

Maar de belangrijke vraag was: hoe kan dit project financieel worden gerealiseerd? Hun antwoord was eenvoudig door een crowdfunding-campagne op te zetten op het bekende platform voor de artistieke wereld in Nederland: Voordekunst. Binnen enkele maanden tijd wisten ze hun project financieel van de grond te krijgen via het platform.


Een goed team samen

We hebben Annemarijn en Jeske gevraagd hoe het was om samen te werken. Jeske benadrukt: “We begrijpen elkaar gewoon echt goed als we aan het brainstormen zijn. Als Annemarijn bijvoorbeeld iets suggereert dat we kunnen doen, ga ik dat meteen in mijn hoofd visualiseren. Door onze verschillende achtergronden slagen we er echt in om de gaten bij elkaar te vullen in onze gezamenlijke ideeën. Uiteraard doen we ook projecten met andere studenten. Maar met Annemarijn is het gewoon makkelijk werken en zijn we allebei erg georganiseerd.”


Redenen om te crowdfunden met Voordekunst

Fast forward naar het heden, nadat ze hun ‘Nani Kamphuis’ project succesvol hebben weten te crowdfunden op Voordekunst. Annemarijn and Jeske bring up the main difference between crowdfunding on your own and crowdfunding via a platform such as Voordekunst.

“Voordekunst helpt je echt bij het hele proces. Hun team is erg behulpzaam en betrokken. Ze zijn zo gepassioneerd om je project te helpen realiseren! De hele ervaring met het gebruik van Voordekunst was beslist veel positiever en leuker dan toen we zelf crowdfunding probeerden te doen!”

“Toen we eindelijk de 80% van ons crowdfunding doel bereikten, waren we heel heel blij!”
– Annemarijn

Wat volgt nu?

Beide jonge creatievelingen zijn enthousiast over de mogelijkheden om het Voordekunst-platform te gebruiken voor het financieren van toekomstige projecten. Vooral omdat deze crowdfunding-campagne hen veel inzicht heeft gegeven in andere financieringsopties die makers zoals zijzelf ondersteunen. Al deze connecties zullen behoorlijk waardevol blijken als ze eenmaal zijn afgestudeerd.

Wil je op de hoogte blijven van hun avonturen wanneer ze de documentaire over Nani Kamphuis verder gaan maken? Bekijk dan de Instagram en Facebook profielen van het project!


Canon helpt jou om jouw verhaal te vertellen!

Ben jij een filmmaker of fotograaf met een verhaal te vertellen? Of ga je een ander project realiseren? Als je momenteel geld inzamelt – of van plan bent te gaan doen – op Voordekunst, check dan deze wedstrijd van Canon, Gearbooker en Voordekunst! Doe mee en maak kans op het gebruik van de nieuwste full-frame systeemcamera van Canon EOS R5 fullframe mirrorless camera en 3 RF lenzen om jouw project tot leven te brengen !

🎉 IK WIL MEEDOEN 🎉

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar