“Mijn GH5-set blijkt een gat in de markt!”

We spreken Jimmy, een jonge enthousiaste filmmaker én een van de actievere apparatuur-verhuurders op Gearbooker.

Jong geleerd, oud gedaan

Zijn passie voor video en montage gaat heel wat jaren terug naar toen hij nog maar 9 jaar was. Op (toen nog) Google Video zag hij hoe andere creators met behulp van Windows Movie Maker hun filmpjes maakten en hij leerde hier zelf veel van voor zijn eerste probeersels. In veel gevallen waren dat eenvoudigweg screen captures, van een game bijvoorbeeld, waaronder wat muziek werd gemonteerd. “Fascinerend vond ik het”, vertelt Jimmy.

“YouTube was erg jong en ik ben als beginnend filmmaker de grote communities ingedoken. Ik monteerde op een gegeven moment gewoon elke dag videootjes, voor vrienden, of anderen… Als kids vonden we het super leuk om bijvoorbeeld stukjes van onze favoriete serie te pakken, daar wat muziek onder te plakken en dat dan op een grappige manier te monteren.”

Later ontdekte hij Sony Vegas. “Dat heb ik opgepakt en dat eigenlijk altijd al die jaren ernaast gehouden.”

Intussen studeert Jimmy aan de ‘Allround AV-opleiding’ in Leiden, waar hij deze zomer hoopt af te zwaaien. Naast deze studie heeft hij ook ICT gestudeerd.

‘Workaholic’

Hoewel dit zijn tweede studie is, denkt hij alweer aan verder doorstuderen. Niet alleen heeft hij een erg brede interesse; hij voelt dat de markt verandert en wil graag blijven doorleren en ervaring opdoen. Naast zijn studie én zijn baan in de horeca, heeft hij ook nog een eigen bedrijf. Jimmy geeft het zelf al toe: “Ik ben workaholic”.

“Ik wil dit bedrijf wel relatief klein houden, zodat ik nog dingen ernaast kan doen. Ik wil eerst bij een ander bedrijf werken zodat ik ervaring kan op doen. Dit kan ik dan later meenmene naar m’n eigen bedrijf. Misschien doorstuderen, hangt er een beetje vanaf hoe ik me over een jaar voel.”

Intussen wordt hij regelmatig gevraagd voor horecavideo’s en maakt hij aftermovies voor EDM-feesten. Verder liggen er nog veel projecten ‘op de tekentafel’, maar eigenlijk wil hij daarvoor wel eerst een zakelijke partner hebben.

Vaste Gearbooker huurders

Zijn afstudeerstage liep Jimmy bij J2TV, het Leidse televisie- en videoproductiehuis, met grote klanten als Google, Pathé, SBS, Sky Radio, Universiteit Leiden. Daar heeft hij veel leren omgaan met de journalistieke producties en bijbehorende apparatuur. Spul wat snel en gemakkelijk te gebruiken is maar wel een hoge kwaliteit oplevert. Inmiddels heeft hij veel gear zelf in huis en hij was al vroeg een verhuurder op Gearbooker.

“In de relatief korte tijd dat ik op Gearbooker verhuur, heb ik al een vast klantenkringetje opgebouwd. Een van de redenen dat mensen bij mij graag willen huren – iets wat ik in ieder geval altijd hoor – is dat ik erg flexibel ben met de tijden. Mensen kunnen de spullen ophalen bij mij thuis, of bij mijn werk, afhankelijk van hoe laat men komt. Kom daar maar eens om bij de normale apparatuurverhuurders.”

GH5–set

Intussen heeft Jimmy goed in te gaten waar de behoefte van huurders ligt. Met name kant-en-klare sets doen het goed, zo merkt hij. Begonnen met een Sony-camera stapte hij later over naar de GH-serie van Panasonic. De GH5 had hij al vroeg in bezit, eerder dan veel anderen, en zag hiervoor ook een gat in de verhuurmarkt:

“Ik verhuur eigenlijk omdat ik weet dat mensen hier het meeste vraag naar hadden… Ik was een van de eerste in Nederland met de GH5. Die verhuurde ik dan als ‘setje’ die ik bedacht had met een Speedbooster, een Stigma 18-35 lens, een grote capaciteit SD-kaart en wat extra batterijen, samen in een compact tasje. Superhandig voor een huurder!”

Doordat hij snel was met de camera-upgrade, creëerde hij zijn eigen voordeel en zag hij kansen zijn huurders blij te maken. Deze strategie heeft hem naast de inkomsten ook blijvende contacten opgeleverd. Zijn enthousiasme voor zijn apparatuur en het vakgebied werkt duidelijk aanstekelijk; een aantal van zijn huurders heeft de camera inmiddels ook zelf aangeschaft.

“Ik heb ook mensen ontmoet die ik tegenwoordig kan vragen voor een samenwerking als er een opdracht is en ik heb een cameraman nodig of iets dergelijks.”

Op onze laatste vraag, of hij ook zelf wel eens huurt, antwoort hij:

“Ik heb zelf nog niet gehuurd nee, maar wat niet is kan uiteraard wel komen. Ik heb al wel veel mensen naar Gearbooker verwezen om te gaan huren.”

En daar zijn wij natuurlijk blij mee, Jimmy! 🙂

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar