Hoe maak je je verhuurpagina zo aantrekkelijk mogelijk?

Als aanbieder op Gearbooker wil je natuurlijk graag veel huurders. Zo kun je bijverdienen met je gear (of gear volledig terugverdienen) die anders maar op de plank ligt. Eerder gaven we al een paar tips over hoe je meer huurverzoeken ontvangt en je je profielpagina aantrekkelijk maakt. Nu gaan we dieper in op hoe je je verhuurpagina zo aantrekkelijk mogelijk maakt.

Zorg voor heldere titels…

Allereerst is het belangrijk om goede, duidelijke titels te gebruiken. Niet alleen is dat handig voor de potentiële huurder, ook is het belangrijk voor de SEO en de vindbaarheid in Google. Wij zorgen ervoor dat de gear niet alleen op Gearbooker te zien is maar ook op een aantal partnersites. Hierbij gebruiken wij de titels en teksten zoals jij die invult. Zorg er daarom voor dat het merk, type en de productnaam correct hierin vermeld staan. Houd het wel kort en bondig. Vermijd spelfouten.

… en voor complete teksten

Naast duidelijke titels helpt het ook om een goede tekst te hebben op je productpagina’s. Je hoeft hier uiteraard niet persé een professionele copywriter voor in te huren, maar probeer iets meer over het product te zeggen dan puur een copy-paste van de specs sheet van de fabrikant. Zo kun je bijvoorbeeld tips geven over hoe men het product het beste kan gebruiken, voor welke use cases het geschikt is en ook voor welke niet. Ook kun je aangeven waar de gear jou bij heeft geholpen of wat voor content je er zoal mee maakt.

Verhuur je bepaalde extra accessoires inclusief bij het item, bijvoorbeeld een extra set accu’s, filters, een case of koffer? Vermeld dit dan, dat maakt het aantrekkelijker voor een huurder en scheelt allerlei vragen.

Kies geschikte foto’s (en video)

Goede foto’s zijn een goede manier om meer op te vallen en om een product aantrekkelijker te maken. Bij het invoeren van je product zal Gearbooker je al suggesties geven voor te gebruiken productfoto’s. Maar als je zelf een betere foto hebt, waar bijvoorbeeld ook de bijgeleverde accessoires op staan, aarzel dan niet om deze te gebruiken. Je mag uiteraard meer dan 1 foto gebruiken, dus een combinatie van eigen beelden en online productfoto’s kan ook. Misschien dat je wel een mooie ‘behind the scenes’-foto hebt!

Nog een tip: ook (YouTube)-video’s kunnen toegevoegd worden… Ook hierbij geeft Gearbooker je al een suggestie, door op de ‘vind op Youtube’ knop te klikken. Link zo bijvoorbeeld naar een review of een tutorial.

Items koppelen

Het aanbieden van complete sets werkt vaak erg goed in de verhuur. Dat kan op 2 manieren:

  1. door het gehele setje als 1 item te ‘listen’ op Gearbooker met een mooie totaalprijs. Lees de blog over verhuurder Jimmy die zijn GH5 + accessoires als set succesvol verhuurt  op Gearbooker.
  2. door de producten los van elkaar aan te bieden, maar ze met elkaar te koppelen via het kopje ‘Gerelateerde items’ op de plaatsingspagina. Door producten als los item aan te bieden geef je de mogelijkheid om het gewoon los te huren zijn en door de zichtbare koppeling maak je direct duidelijk welk product er goed bij past; zoals bijvoorbeeld een bepaalde lens bij een camera-body.

Unieke items

Heb je bepaalde unieke items in je bezit die elders lastig te huren zijn? Enerzijds omdat het item pas kort op de markt is en er ook veel vraag naar is van mensen die zelf de aanschaf overwegen en het daarom eens willen huren. Of juist items die niet meer in de reguliere verhuur te verkrijgen zijn, maar nog wel bepaalde liefhebbers aantrekt. Hoe dank ook; als jij zoiets kunt aanbieden, zal je er op Gearbooker waarschijnlijk huurders voor gaan vinden.

Bepaal je prijzen met beleid

Het klinkt als een open deur maar een van de factoren die het succes van je huur zeker bepaalt is de prijs die je ervoor vraagt. Tijdens het plaatsen zorgt het Gearbooker-systeem voor een prijssuggestie. Uiteraard kun je hiervan afwijken, maar doe dat met een goede reden. En zorg ervoor dat je prijzen competitief zijn, check wat er in de reguliere verhuur voor wordt gevraagd. Als jij in jouw directe omgeving een reguliere verhuurder hebt zitten, dan is het verstandig om met jouw prijzen rekening te houden met de reguliere verhuurtarieven. That being said, als jij er iets extra’s bij kunt leveren, extra service (bv. bezorging of verzending, zie hieronder), een extra setje accu’s, ruimere afhaaltijden, et cetera, dan hoef je niet persé alleen op prijs te concurreren.

Bezorgen of verzenden?

Omdat wij samenwerken met grote verzendpartijen als b.v. DPD en PostNL kunnen items die jij verhuurt ook verzonden worden. Dit kun je zelf activeren, bij het plaatsen van een item. Bij een boeking ontvangen de verhuurder en de huurder dan een verzendlabel waarmee het item verzekerd en aangetekend wordt verzonden. Zo vergroot je jouw verhuurgebied aanzienlijk!

Een vergelijkbare optie is ‘bezorging’. Als verhuurder bezorg je dan het item bij de huurder en haalt deze weer op. Uiteraard kun je hier een een extra fee voor rekenen. Je stelt namelijk zelf de kilometerprijs in en tevens de maximale straal van jouw bezorggebied. Al met al een uitstekend voorbeeld van aanvullende service!

 Eigen verhuursite

Laatste tip. Wist je dat je ook eenvoudig je eigen verhuursite kunt beginnen? Als je een eigen website hebt, kun op hierop via een simpele handeling jouw apparatuuraanbod plaatsen of een ‘huur mijn apparatuur’ button die rechtstreeks naar je Gearbooker profiel leidt.

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar