Een aantrekkelijk profiel? Dat doe je zo.

Trust is always earned, never given.” is het gezegde. Oftewel, om vertrouwen te winnen, dien je dit te verdienen. De vraag is nu: hoe is het mogelijk om het vertrouwen te verdienen van andere gebruikers op Gearbooker, zonder dat je ze hebt gezien of gesproken? Het is hierbij superbelangrijk om een aantrekkelijke profielpagina te hebben. Hoe je dat doet? Dat lichten we toe in deze blog.

Communicatie

De eerste tip die we je willen meegeven is om te zorgen voor fatsoenlijke communicatie met je huurder. Het eerste contactmoment is het berichtje of boekingsverzoek dat je stuurt aan een verhuurder. Een eerste indruk kun je maar 1x geven. Zorg dat je berichtje dus netjes en verzorgd overkomt.

En als verhuurder: reageer vlot op berichten en huurverzoeken. Op je publieke profielpagina, maar ook in je itempagina’s kunnen huurders zien staan wat jouw gemiddelde responstijd is. Wat dat betreft kun je als verhuurder dus ook vertrouwen winnen, als jij een snel reagerende verhuurder bent. En dat maakt je uiteraard een aantrekkelijker huurpartij.

In het vervolgcontact kunnen we je de volgende adviezen geven: wees accuraat met je afspraken die je maakt, reageer op tijd op huurverzoeken en dergelijke. En moet je een keer een huurverzoek afzeggen? Geen probleem, maar stuur op tijd even een berichtje en meld de andere partij waarom.  In veel van de reviews op Gearbooker staat niet voor niets een opmerking dat de communicatie en het maken van afspraken vriendelijk en goed was. Ook enige flexibiliteit in het maken van de afspraken wordt erg gewaardeerd.

Je profielfoto en de ‘over jezelf’ profieltekst.

Door deze met zorg in te vullen, zonder spelfouten en met interpunctie, maak je een goede indruk op andere gebruikers. Je bent helemaal vrij over wat je hier schrijft, maar we hebben gemerkt dat het vertrouwen wekt door kort iets over jouw (creatieve) achtergrond en ervaringen te vertellen, over de redenen dat je Gearbooker bent gaan gebruiken en andere leuke details. We adviseren niet om je volledige naam en/of andere persoons- of contactgegevens te vermelden.

Zorg voor een foto waarop jouw gezicht goed te zien bent. Een beetje arty kan altijd, maar het is voor andere gebruikers fijn om een plaatje bij het praatje te hebben. Ook als je als zakelijke gebruiker items wilt (ver)huren, adviseren we je toch om geen bedrijfslogo maar echt een foto van jezelf te uploaden.

Ga voor goeie reviews

Hoe weten anderen dat je te vertrouwen bent als (ver)huurder? O.a. door te kijken naar de reviews op je pagina. Om deze reden ontvang je na afloop van iedere transactie een verzoek om een review achter te laten op het profiel van je huurpartner. Vraag de ander om dit ook te doen! Stukje bij beetje word je zo een aantrekkelijker (ver)huurder.

Ranking

Deze reviews, tezamen met andere acties leveren jou een badge op. We noemen dit een ranking. Je stijgt bijvoorbeeld in de ranking door het aanleveren en verifiëren van diverse gegevens (b.v. telefoonnummer, emailadres en ID bewijs) en daarbij kun je je sociale netwerken koppelen aan je Gearbookerprofiel. Alles om te ‘bewijzen’ dat jij het bent en jou tot een betrouwbare partij te maken.

Het gemiddelde van de reviews die je ontvangen hebt zorgen er samen met de verificaties voor dat je een steeds betere ranking opbouwt, zodat je opschuift van Gear Newbie, via GearFan, GearExpert naar GearGuru en zelfs GearMaster! Deze badges geven dus blijk van de betrouwbaarheid van je profiel.

Gear Clubs

Laatste tip: sluit je aan bij Gear Clubs! Collega’s, vrienden, mede-studenten of vakgenoten kunnen een Gear Club starten en via een ‘invite only’ systeem anderen uitnodigen om ook clublid te worden. De clubbeheerder(s) besluiten of nieuwe aanmelders wel of niet geaccepteeerd worden. Je zou het kunnen vergelijken met een groep op Facebook of Linkedin, waarin je als gelijkgestemden en wellicht al bekenden voor elkaar een clubje vormt. Binnen deze club is het nog gemakkelijker om vertrouwd je gear uit te wisselen met anderen. Dus stel, je bent student bij de Fotovakschool Rotterdam (die heeft er een), of je bent aangesloten bij bijvoorbeeld de Facebookcommunity Videomattie (ook die heeft een Gear Club), dan kun je je daarvoor aanmelden. Je geniet dan uiteraard nog steeds van alle voordelen van Gearbooker, zoals de verzekering, en kunt eenvoudig gear uitwisselen met mensen die je vaak toch al kent. Lees er hier meer over.

 

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar