Hoe je meer huurverzoeken ontvangt

We krijgen van nieuwe verhuurders op Gearbooker regelmatig de vraag: hoe zorg ik er nu voor dat ik snel huurverzoeken ga ontvangen voor mijn gear?

En verhuurders die al regelmatig verhuurd hebben, vragen ons vaak hoe ze iets extra’s kunnen bieden voor hun vaste huurders. En hoe ze hun verhuur kunnen boosten en zo meer inkomen te vergaren uit de gear die anders toch maar stil ligt.

Handige functies

Voor beide situaties biedt Gearbooker een aantal handige oplossingen! Eerder gaven we je al een aantal tips hoe je je verhuurpagina zo aantrekkelijk mogelijk maakt en hoe je je verhuuraanbod integreert in je eigen site. In deze blog gaan we in op de inzet van kortingscodes om meer huurders te krijgen.

Tip 1: Geef kortingen aan je huurders

Wist je dat iedere verhuurder op Gearbooker zelf kortingscodes kan aanmaken om deze te delen met mogelijk nieuwe of juist met  vaker terugkerende huurders. Hiermee bouw je loyaliteit op bij je huurders en vergaar je stukje bij beetje een groep vaste huurders om je heen. Ook kun je acties houden rondom speciale momenten en events, denk aan filmcontests (bv. 48Hour Film Project) of fotografiewedstrijden of geef een zomerkorting, een winactie of … noem maar op. Jij bepaalt.

Hoe het werkt

Binnen je account op Gearbooker vind je onder ‘kortingscodes‘ een optie om zelf kortingscodes aan te maken. Dit kost initieel helemaal niets; alleen de daadwerkelijk verzilverde codes worden met jou als verhuurder verrekend (met je huurinkomsten). Een hele slimme investering in je klantenkring dus.

ONTDEK KORTINGSCODES

 

Kies hoe je ‘m hebben wilt

Bij het aanmaken van de code kun je een aantal zaken instellen, denk aan:

  • het kortingsbedrag (duh…)
  • een ‘geldig vanaf …’ bedrag: zodat je huurder tenminste voor een bepaald minimaal bedrag dient te boeken voor de korting geldig wordt.
  • het aantal keer dat de code in totaal gebruikt mag worden
  • het aantal keer dat een-en-dezelfde huurder de code mag gebruiken
  • de verloopdatum van de code

Vervolgens kun je deze op het geschikte moment delen met je huurders. Probeer het zelf ook eens uit!

Tip 2: Deel je profielpagina & aanmeldlink (en verdien zelf huurtegoed)!

Als je jouw verhuurpagina (jouw ‘publieke profiel’) deelt binnen je netwerk (bv. via Linkedin, Facebook, relevantie groepen op sociale netwerken, Instagram, etc) raken mensen om je heen op de hoogte van het bestaan van jouw verhuuraanbod. Goeie kans dat dit tot extra boekingen leidt.

Ook heeft elke gebruiker een persoonlijke aanmeldlink om te delen met je vrienden (of zet ‘m bijvoorbeeld in je signature op Instagram). Iedere nieuwe gebruiker die zich op Gearbooker aanmeldt via deze link ontvangt bij start een gratis huurtegoed. En, zodra de nieuwe gebruiker een betaalde boeking plaatst, ontvang jij (ja, voor elke nieuwe gebruiker!) ook een couponcode om met korting te gaan huren. Lees hier meer.

Tip 3: Laat je volgen!

Je kunt je (vaste) huurders (en eigenlijk iedereen!) uitnodigen om je te volgen. Dit werkt in feite identiek aan volgen op bijvoorbeeld Instagram. Iedere keer dat jij een nieuw items plaatst in je verhuuraanbod, krijgen alle volgens een seintje in hun Gearbooker account en per email.

Tip 4: Verhuur vanuit je eigen website.

In veel gevallen heb je als creatief zelf al een eigen (portfolio)website. Een van de mogelijkheden die wij bieden aan verhuurders is om hun verhuuraanbod ook op hun eigen website te kunnen plaatsen en zelfs vanuit de eigen website te gaan verhuren. Hoe je dat doet, lees je in deze aparte blog:

Hoe start je in slechts 1 minuut je eigen verhuursite?

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar