Hoe start je in slechts 1 minuut je eigen verhuursite?

In veel gevallen heb je als creatief zelf al een eigen (portfolio)website. Een van de mogelijkheden die wij bieden aan verhuurders is om hun verhuuraanbod ook op hun eigen website te kunnen plaatsen en zelfs vanuit de eigen website te gaan verhuren. Hoe je dat doet? Door middel van ‘iframe’, in web developer jargon. Klinkt misschien ingewikkeld, maar het is zo gedaan. We gaan we hier in deze blogpost dieper op in.

Waarom is het handig?

Je kunt dus, op je eigen pagina, jouw apparatuur van Gearbooker promoten. Wij denken in ieder geval dat het handig is, dus wat heb je er dan precies aan?

  • Meer bezoekers naar jouw eigen website
  • Meer bezoekers naar jouw persoonlijke verhuurpagina op Gearbooker
  • Eigen gear extra promoten onder je netwerk
  • Laat je bezoekers zien met welke gear je zoal werkt

Meer bezoekers betekent niet alleen dat je meer kans hebt op verhuur, maar ook dat meer mensen je portfolio kunnen zien. Of dat je laat zien wat zoal met welke gear mogelijk is. Het leuke is dat zo’n iframe-integratie zo gemaakt is (start hier met het aanmelden van je gear).

De integratie

Stap 1

Binnen je account op Gearbooker vind je in het menu de knop ‘promoot op je eigen site‘. Hier vind je twee verschillende opties met een regeltje code die je kunt copy-pasten naar de HTML van je website (in WordPress bijvoorbeeld). De eerste optie is om een ‘Huur mijn apparatuur’-knop toe te voegen aan je pagina, de tweede is om een lijst met je apparatuur op je pagina te verkrijgen.

Stap 2

Plak het regeltje code in de HTML, ergens tussen de <body> en </body> -elementen, afhankelijk van waar je wilt dat je gear op je pagina verschijnt. In WordPress zie je deze elementen niet terug, maar kun je het in de code direct ergens toevoegen, als je wisselt naar de tekstmodus (zie onderstaande video). Fotograaf en filmmaker Robert van Hall heeft dit al gedaan voor zijn website.

We verwachten dat je veel zult hebben aan deze functie. In onderstaand filmpje wordt het proces nog even overzichtelijk getoond.

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar