7 manieren waarop we Gearbooker veilig maken
Als fotograaf, filmmaker of andere ‘creatief’ ben je een fan van goede apparatuur, van leuke gadgets en van alles wat jou helpt om creatief te zijn. Waarschijnlijk heb je daar dus ook het nodige in geïnvesteerd. Benieuwd naar hoe wij ervoor zorgen dat alles veilig en probleemloos verloopt?
1. Een grondige achtergrondcheck
Iedereen die op Gearbooker wilt gaan huren wordt door ons goed onderzocht om te bekijken wie je bent. Onder meer door het aanleveren van diverse persoonlijke gegevens en documenten. Deze gegevens worden ook gebruikt om via verschillende externe ‘verrijkte’ databronnen na te gaan hoe het met je financiële betrouwbaarheid en historie zit.
2. Officiële huurovereenkomst
Bij iedere boeking op de website maakt Gearbooker automatisch een gedegen huurovereenkomst op tussen huurder en verhuurder. Deze overeenkomst is geschreven en getoetst door onze juridische experts en beschrijft helder de onderlinge verwachtingen, rechten en plichten tussen huurder en verhuurder. Zo weet je beiden dus goed waar je aan toe bent en op terug kunt vallen.
3. Vooraf checken en communiceren
Hoe weet je wie jouw (ver)huurder is? O.a. door de reputatie van de huurder te checken. Zoals je misschien wel kent van andere platformen, beoordelen huurders en verhuurders elkaar na elke boeking. Mede door deze reviews bouwt iedere gebruiker aan een zichtbare reputatie op zijn profiel. De reviews worden namelijk getoond op je profielpagina en mede aan de hand van de gemiddelde rating bouw je een steeds betere track record op, zodat je opschuift van Gear Newbie, via GearFan, GearExpert naar GearGuru en zelfs GearMaster! Bovendien kun je je account koppelen aan je social-mediaprofielen zodat je kunt zien of iemand zich voor zichzelf uitgeeft. Om deze reden dient elke huurder zich ook te legitimeren met een geldig ID-bewijs. Meer hierover lees je hieronder.
Huurder en verhuurder kunnen vooraf, via de Gearbooker site, chatten met elkaar. Zo kun je eenvoudig je vragen kwijt, en kun je makkelijk een tijd en datum afspreken. Indien nodig kan een medewerker van Gearbooker dit monitoren, als extra oogje in het zeil.
4. Selfie-time!
Hoe we zeker weten dat jij het bent? Door de verificatie van e-mailadres en telefoonnummer en door bij huurders het ID-bewijs te laten verifiëren. Het kan dan ook voorkomen dat we je vragen een ID-selfie te maken; een selfie die jij maakt met daarop je ID-kaart duidelijk zichtbaar. Niet om bij ons in de kantine te hangen, maar om goed de echtheid ervan te kunnen controleren.
5. Reviews en ervaring
Aangezien reputatie en reviews zo belangrijk zijn binnen Gearbooker, wil niemand een slechte reputatie krijgen door onvoorzichtig met spullen om te gaan. En bovendien: je verhuurt aan collega-creatieven, die doorgaans goed weten hoe ze moeten omgaan met apparatuur. Natuurlijk kun je dat vooraf of bij het ophalen nog even doornemen.
6. Alle gear is netjes verzekerd
Laten we hier even dieper op ingaan. Uiteindelijk ben je als huurder hiervoor verantwoordelijk, maar dan is het goed om te weten dat je als huurder bij alle huurtransacties verzekerd bent. Maar stel, er gaat iets mis met de apparatuur. Dat kan gebeuren en we verwachten van onze community dat je daar open en transparant over bent. Zolang er tijdens de boekingsperiode door de huurder zorgvuldig mee is omgegaan, is er geen reden tot zorg. Juridisch wordt dat ook wel het ‘goed huisvader’-principe genoemd. In zo’n geval word je als verhuurder netjes schadeloos gesteld door de verzekering.
7. Klachten en ondersteuning
Voor zowel huurders als verhuurders staat Gearbooker altijd klaar om op te treden bij vragen of klachten. De communitygedachte is: probeer het zoveel mogelijk onderling op te lossen. Maar soms is dat lastiger en dan doen wij ons uiterste best om jullie als huurder en verhuurder samen weer verder op weg te helpen. Indien nodig kan bijvoorbeeld de uitbetaling van een boeking ‘on hold’ worden gezet.
Wil je hier meer over lezen? Check dan deze link en ook de FAQ op onze website.