6 redenen waarom gear delen je creatiever maakt

Als creatief weet je als geen ander: gebruik de juiste gear voor de juiste klus. Al gauw loop je dan tegen een aantal zaken aan: apparatuur heeft vaak hoge aanschafkosten en je gebruikt het misschien te weinig om de aanschaf te rechtvaardigen. Het kan veel praktischer, een stuk voordeliger, en eigenlijk ook veel leuker: huur apparatuur van mede-creatieven via Gearbooker! Hieronder gaan we in op de 6 redenen waarom Gearbooker jou creatiever maakt.

1. Probeer wat je wilt!

Reden #1 is toch eigenlijk het belangrijkste. Dat je gewoon nieuwe gear een tijdje kunt uitproberen, zonder dat je het direct hebt moeten kopen. Ben je benieuwd naar het werken met een Sony HDR-AX2000E-videocamera? Of naar hoe het is om te fotograferen in een complete studio? Door zonder zorgen nieuwe apparatuur uit te proberen, kun je jezelf blijven uitdagen en interessante dingen proberen. En meestal wil de verhuurder je wel even vertellen hoe iets werkt. Met keuze uit zo’n 2000 items (en stijgend) kun je vast vinden wat je nodig hebt. Huur vervolgens slechts voor een dagje, of meerdere dagen. In ieder geval precies zolang als nodig is.

2. Ontmoet vakgenoten

Nog zo’n leuke. Je huurt bij een andere creative bij jou in de buurt en doet direct interessante contacten op met vakgenoten! Nieuwe contacten en nieuwe apparatuur zullen je vast snel op nieuwe ideeën brengen. Kijk eens naar hun portfolio, raak geïnspireerd, vraag iets en probeer het zelf uit. En je weet: aan je gear zal het niet meer hoeven te liggen.

3. Word lid van Gear Clubs

Op Gearbooker kun je ook lid zijn van een Gear Club, waar vakgenoten samen apparatuur kunnen uitwisselen, of met elkaar in gesprek kunnen gaan. Zo kunnen bijvoorbeeld creatieve studenten, of leden van foto- of videoclubs samen een club starten, elkaars gear huren en elkaar aansporen om nieuwe dingen te proberen. Binnen deze club kun je ook in gesprek gaan met leden en vragen stellen, tips & tricks delen of je werk laten zien.

4. Neem creatieve risico’s

Nieuwe dingen uitproberen, fouten maken en leren. Dat is eigenlijk in de kern wat jou creatiever maakt. Op Gearbooker vind je een breed aanbod aan apparatuur, die je zo voor enige tijd kunt huren. Zonder hoge aanschafkosten of andersoortige risico’s. Zo ontstaat er een sfeer van proberen, testen en experimenteren, waar zo nu en dan iets moois uit komt (en deel je je werk vervolgens met #gearbooker?).

5. Ontdek nieuwe plekken en culturen

Huur ook eens gear om mee te gaan reizen; de bijgevoegde verzekering is in het buitenland gewoon geldig. Zo kun je met nieuwe apparatuur nieuwe plekken en culturen gaan ontdekken, en alles vastleggen. Huur dus bijvoorbeeld een fotocamerafilmcameratelelens, of zelfs een drone en zoek het het avontuur op.

Trouwens: heb je zelf apparatuur te huur staan op Gearbooker en ga je op reis? Dan wil je wellicht tijdelijk niet verhuren als er niemand thuis is om je zaken te regelen. Geef in zo’n geval je gear ook vrijaf met de speciale ‘vakantiemodus’ onder Mijn Gear. Hiermee blokkeer je heel handig de niet-beschikbare periode!

6. Verdien (of bespaar) geld voor nieuwe gear

Als fotograaf, filmmaker of andere creatief ben je een fan van gear en alles wat jou helpt om creatief te zijn. Waarschijnlijk heb je daar ook het nodige in geïnvesteerd. Waarom zou je dit dan niet beschikbaar stellen aan anderen, op de dagen dat je het niet zelf gebruikt? De extra inkomsten die je via Gearbooker verdient, kun je bijvoorbeeld gebruiken om te sparen voor nieuwe aankopen.

Apparatuur nodig? Huur het in onze community van 40.000+ makers.
This is default text for notification bar